CODEX Tőzsdeügynökség Zrt.
Cím: 2092 Budakeszi, Szüret utca 5.
Telefon: +36-1 / 815-6500 | Fax: +36-23 / 452-194

Társaságunkról

 

A CODEX Értéktár Zrt. üzleti filozófiája, hogy személyre szabott szolgáltatással és a rendelkezésre álló technika maximálásával álljon ügyfelei rendelkezésére.

 

A CODEX Értéktár Zrt. 1992-ben alakult befektetési szolgáltató társaság. Megalakulását követően főtevékenységként fizikailag előállított értékpapírok letétkezelésével, valamint az ahhoz kapcsolódó kiegészítő szolgáltatásokkal, mint például részvénykönyv-vezetéssel foglalkozott.

 

Jelenleg a CODEX Értéktár Zrt. rendelkezik Magyarország egyik legnagyobb fizikailag előállított letéti állományával. Az értéktárban őrzött értékpapírok jelenlegi értéke közel 30 milliárd forint.

 

A tőkepiac és az elektronikus rendszerek folyamatos fejlődése lehetővé tetté a Társaság számára, hogy 2005-ben új üzletág bevezetését szorgalmazza, így elindult a bizományosi kereskedés is. A Társaság 2008-tól 2016-ig tagja volt a Budapesti Értéktőzsde részvény és határidős szekciójának. A megnövekedett ügyféligénynek eleget téve – nemsokkal a bizományosi üzletágindítása után – nyitott a külföldi tőkepiacok, főképpen az amerikai és európai tőzsdék felé.

 

A fentartható fejlődés érdekében a Társaság a saját fejlesztésű szoftvert, a MULTI-BRÓKER rendszert használja céljai eléréséhez, ami lehetővé teszi számára, hogy azt mindig az adott piaci igényeknek és a jogszabályi követelményeknek megfelelően alakítsa, fejlessze. A MULTI-BRÓKER rendelkezik minden olyan szükséges informatikai tanúsítvánnyal, ami elengedhetetlen a feladata elvégzéséhez. A rendszer teljes mértékben eleget tesz a zártsági követelményeknek, és lehetővé teszi a kereskedés, a treasury, a letétkezelés, valamint a vállalatirányítási rendszer összehangolt és ellenőrzött működését.

 

A MULTI-BRÓKER rendszerhez kapcsolódóan a Társaság rendelkezik az ügyfelek számára elérhető online lekérdező- és nyilvántartó felülettel, a D-Nettel. A D-Net terminál segítségével a CODEX Értéktár Zrt. ügyfelei kedvező díjakon online érhetik el számlájáikat, illetve kezelhetik befektetéseiket.

 

A Társaság 2010-ben ismételten új piac irányában nyitott és Magyarországon elsők között indította el a Deviza spot – FX Deviza kereskedést. Ez az új üzletág hamar a Társaság legjövedelmezőbb üzletágává fejlődött, ami lehetővé tette a Társaság számára, hogy 2011-től kezdődően igen magas jövedelmezőséget biztosítson a tulajdonosai számára.

 

A deviza üzletágnak köszönhetően a Társaság az engedéllyel rendelkező befektetési vállalkozások rangsorán a 23. helyről a 7. helyre ugrott fel.

 

A 2015. január 15-i eseményeket követően a Társaság a megnövekedett piaci kockázatra tekintettel azonnali hatályal felfüggesztette a FX deviza kereskedést, ami egészen 2015 november 1-jéig tarott. A 2015. évi tőkepiaci történésekre figyelemmel a Társaság tulajdonosai 2016 februárban a jelentős piaci és partnerkockázat miatt úgy döntöttek, hogy a Társaság a korábbi formájában nem kívánja folytatni a bizományosi tevekénységét.

 

A tulajdonosok döntésének megfelelően a Társaság 2016 júniustól egészen december 15-ig szüneteltette a bizományosi tevékenységét, majd az újonnan kínálkozó piaci igényeket felmérve a tevékenység folytatását határozta el, egyúttal új célokat tűzött ki maga elé.

 

A Társaság célja, hogy olyan prémium szolgáltatásokat nyújtson, amelyek kitöltik a jelenleg mutatkozó piaci réseket, illetve igényeket, egyúttal lehetőséget adnak a Társaság által felhalmozott szakmai tudás és tapasztalat hatékony kihasználására. A Társaság elkötelezett az új befektetési lehetőségek, termékek felkutatásában, valamint az egyre szigorodó befektetővédelmi szabályok betartás mellett.  A Társaság komoly hangsúlyt helyez az ügyfél-, egyben az intézményi kockázat szigorú kontrollálására, ennek érdekében az ügyfelek számára edukációs folyamatokat is elindított. 

 

Éves Mérleg

 

Bejelentkezés Regisztráció Lépjen kapcsolatba velünk! Codex Értékpapírnyomda Zrt.